Dit is de nieuwe OnePlus Nord CE 2 5G

  • Categorie: Smartphones
  • 28 maart 2022
  • Geschreven door: René Dekker
oneplus nord ce 2

De introductie op de markt van de OnePlus Nord CE 2 5G heeft ervoor gezorgd dat we slechts negen maanden na de voorganger alweer zijn aanbeland bij de tweede generatie smartphone die uitsluitend over essentiële functionaliteit (en net dat beetje meer) zou moeten beschikken. Gelet op het feit dat de tweede generatie amper negen maanden na het eerste toestel verscheen is het vrij logisch dat we ons afvragen of dit voor OnePlus voldoende tijd is geweest om echt een meerwaarde te creëren. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met het hoger gelegen prijskaartje van 359 euro. Dit zorgt ervoor dat het toestel eigenlijk gevaarlijk dicht in de buurt komt te liggen van de OnePlus Nord 2. Hoe gevaarlijk dit nu echt is in de praktijk ontdek je in dit artikel.

Niet altijd een succes

Het is alweer een aantal jaar geleden dat OnePlus ervoor heeft gekozen om de Nord line-up op de wereld los te laten. Daarmee opende ze de aanval op het middensegment met smartphones. Het was de OnePlus Nord die daarbij het voortouw nam. Voor deze Nord geldt echter dat ze al snel werd opgevolgd door de N10 en de N100 toestellen. Voor beide budgetmodellen geldt echter dat ze minder goed werden ontvangen. Uiteindelijk werd er nog voor gekozen om in 2021 de nieuwe N200 te lanceren op de Amerikaanse markt, maar voor Europa werd voor een alternatief gekozen. Wij ontvingen dan ook de zogenaamde Core Edition naast de Nord 2 van OnePlus.

De uitstraling van een budgettoestel

Voor de voorganger van de OnePlus Nord CE 2 5G geldt dat ze nauwelijks te onderscheiden was van de OnePlus 9 Pro. Voor deze laatste geldt dat ze uiteraard een vrij high-end toestel is. Voor deze nieuwe Nord CE 2 geldt dat OnePlus duidelijk meer de budgetkaart heeft getrokken. Zo werd de matte finish bijvoorbeeld vervangen door een glossy finish.

Bij het bekijken van het design van het toestel valt ook meteen het zogenaamde camera-eiland op. Hiermee heeft OnePlus duidelijk toch wel de verkeerde weg ingeslagen. Het doorzichtige eiland maakt op zich naadloos deel uit van de achterkant, maar dan mag je er niet vanop een afstand naar kijken. Doe je dat wel? Dan zal je kunnen vaststellen dat het stukje op de achterkant lijkt gekleefd. Dit komt het design van het toestel niet bepaald ten goede.

Grotendeels vergelijkbaar met de OnePlus Nord CE

Wanneer je, je gaat verdiepen in de lijst met specificaties van de OnePlus Nord CE 2 5G zal je kunnen vaststellen dat er nauwelijks sprake is van verschillen tussen beide systemen. Voor beide smartphones geldt dan ook dat ze beschikken over hetzelfde 6,43-inch AMOLED beeldscherm. Ook de resolutie evenals de beeldverhoudingen en de verversingssnelheid van 90Hz zijn hetzelfde. Dat betekent dat er geen sprake is van 120Hz. In principe is dit ook helemaal niet nodig, ware het niet dat er bij andere budgetsmartphones wel wordt gekozen voor 120Hz. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de Poco X3 en de Xiaomi Redmi Note 10.

Overstap naar de MediaTek Dimensity 900 chipset

Een niet onbelangrijk verschil dat valt op te merken bij de OnePlus Nord CE 2 5G is terug te vinden in de overstap naar de MediaTek Dimensity 900 chipset. In het verleden werd ervoor gekozen om gebruik te maken van de Qualcomm Snapdragon 750G. Dit is ongetwijfeld het gevolg van het feit dat de MediaTek Dimensity 1200 SoC in de Nord 2 wellicht goed is bevallen. Op papier is er hierdoor sprake van een verschil van ongeveer 7 à 8 procent op vlak van prestaties. Dat is mooi, maar in de praktijk zal dit verschil meer dan waarschijnlijk niet zo sterk opvallen. Dit misschien met als enige uitzondering wanneer er zware taken worden uitgevoerd of wanneer er wordt gegamed.

65 procent batterij in slechts 15 minuten

De OnePlus Nord CE 2 5G kenmerkt zich eveneens door 65W snelladen. Deze vorm van snelladen wordt gerealiseerd door de OPPO’s SUPERVOOC. In de praktijk betekent dit dat je kan rekenen op 65 procent batterij in amper 15 minuten tijd. Dat maakt een significant verschil in vergelijking met de voorganger van het toestel. Sterker, ten opzichte van de voorgaande generatie is er zomaar even sprake van een verdubbeling in laadsnelheid. In eerste instantie zou er gebruik worden gemaakt van de zogenaamde Warp Charge, maar daar werd dus van afgestapt. De lader waar nu gebruik van wordt gemaakt is een stukje groter, maar dat hoeft in de praktijk niet zozeer een probleem te vormen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de OnePlus Nord CE 2 5G een fijn budgettoestel is die mogelijks het overwegen meer dan waard kan zijn.