Dit kan je verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy S22!

  • Categorie: Smartphones
  • 25 maart 2022
  • Geschreven door: René Dekker
samsung galaxy s22

Tijdens het evenement Unpacked 2022 werden er door Samsung drie nieuwe high-end S-serie smartphones aan de wereld voorgesteld. Het gaat hierbij om de Galaxy S22, de Galaxy S22 Plus en natuurlijk ook om de Galaxy S22 Ultra. Voor deze nieuwe toestellen geldt dat ze niet alleen krachtiger zijn dan ooit tevoren, daarnaast zijn ze ook uitgerust met nieuwe software en kenmerken ze zich eveneens door een extra lange update ondersteuning. Wil jij graag ontdekken welke nieuwigheden de Samsung Galaxy S22 toestellen allemaal aan boord zullen hebben? Lees dan vooral snel verder!

Draaiend op het Android 12 besturingssysteem

Voor alle drie de nieuwe Galaxy S22 toestellen geldt dat ze draaien op het Android 12 besturingssysteem. Voor de Zuid-Koreaanse fabrikant van onder meer smartphones geldt bovendien dat ze haar updatebeleid heeft herzien. Vanaf nu is het dan ook zo dat er met zekerheid vier jaar Android OS updates zullen worden aangeboden en vijf jaar beveiligingsupdates. Geen enkele andere fabrikant van Android smartphones biedt op moment van schrijven een gelijkaardige lange ondersteuning aan.

Voor de Europese S-serie toestellen geldt dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwe octa-core Exynos 2200. Bovendien spreekt het voor zich dat er eveneens ondersteuning zal worden geboden voor 5G internet. Alle drie de toestellen zullen standaard over 8GB RAM en 128GB opslagcapaciteit beschikken. Het spreekt voor zich dat er nog meer varianten op de markt beschikbaar zullen zijn. Let op, voor deze nieuwe toestellen geldt dat ze jammer genoeg geen ondersteuning zullen bieden voor het gebruik van een microSD kaartje.

Voor het eerst voorzien van een S Pen compartiment

De Samsung Galaxy S22 Ultra brengt een vernieuwd ontwerp met zich mee. Dit nieuwe ontwerp beschikt duidelijk over minder afgeronde hoeken. Voor de eerste keer ooit wordt een toestel uit de S-serie voorzien van een S Pen compartiment. Dit was natuurlijk vele jaren voornamelijk het kenmerk van de Galaxy Note-reeks. Dit S Pen compartiment zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om de styluspen via de onderkant van het toestel in de behuizing op te bergen.

In principe zouden we de Galaxy S22 Ultra dan ook een beetje kunnen bestempelen als de opvolger van de Galaxy S21 Ultra. De S Pen zal standaard worden meegeleverd bij de Samsung Galaxy S22 Ultra. De S Pen werd volledig vernieuwd en brengt een lagere latentie van slechts 2,8 ms met zich mee. Dit betekent dat het schrijven met de digitale pen even natuurlijk aan zal voelen als schrijven met een gewone pen op een stuk papier.

Beste camera ooit toegepast in een Samsung Galaxy smartphone

Fans van fotografie zullen in de nieuwe Samsung Galaxy S22 ook een uitstekende camera aantreffen. Uiteraard beschikt het nieuwe vlaggenschip uit de fabriek van Samsung wederom over de beste camera die ooit in een Galaxy-toestel werd geïmplementeerd. Voor het nemen van een selfie kan je gebruikmaken van de 40 megapixel front-camera. Deze front-camera zorgt ervoor dat jouw selfies er prachtig uitzien, dit niet in het minst door het prachtige scherptediepte effect.

Op de achterkant van het toestel is een quad-camera terug te vinden. Deze beschikt over een geheel vernieuwde 108MP groothoekcamera. Deze camera heeft een Super Clear Lens aan boord. Deze lens moet ervoor zorgen dat niet alleen reflecties, maar ook schitteringen nog beter tegengegaan kunnen worden. Daarnaast is er ook nog sprake van een 12 megapixel ultragroothoekcamera en krijg je als gebruiker de beschikking over twee telefoto camera’s van 10 megapixels. Voor deze camera’s geldt dat ze over 3x en 10x optische zoom beschikken.

Voorzien van een ingebouwde crypto wallet

Samsung probeert met haar Samsung Galaxy S22 duidelijk een stevige stap te zetten richting de toekomst. Dat geldt niet alleen voor de hardware waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook voor de software. Zo zal de Samsung Galaxy S22 voor het eerst beschikken over een ingebouwde crypto wallet. Natuurlijk was het voorheen reeds mogelijk om op je Samsung smartphone een wallet te installeren, maar deze moest je eerst nog even extern gaan downloaden. Dat hoeft dus niet meer.

De ingebouwde crypto wallet is niet louter en alleen een wallet die kan worden gebruikt voor het opslaan van cryptocurrencies. Je kan er dan ook andere digitale producten in opslaan zoals:

  • ID-gegevens zoals bijvoorbeeld je identiteitskaart, maar ook je rijbewijs;
  • De gegevens van een creditcard;
  • Geboekte vliegtickets;
  • Bewijzen van vaccinatie;

Het spreekt voor zich dat voor al deze data geldt dat ze op een uitstekende manier dient te worden beveiligd. Samsung heeft ervoor gekozen om hiervoor gebruik te maken van de zogenaamde Knox Vault techniek. Dit is een chip die in het toestel wordt ingebouwd buiten de primaire processor.

De chip isoleert als het ware de gevoelige informatie waarna ze vervolgens op een encryptische manier kan worden opgeslagen. Dit betekent dat onder meer de zeer belangrijke private keys van cryptovaluta’s op een optimale manier kunnen worden beschermd. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het nieuwe vlaggenschip van Samsung brengt duidelijk weer heel wat innovatieve vernieuwingen met zich mee!