Spotify gebruiken als wekker? Dat doe je zo!

 • Categorie: Streaming
 • 25 maart 2022
 • Geschreven door: René Dekker
spotify

Hoe we wakker worden is voor een groot deel bepalend voor ons humeur voor de rest van de dag. Wanneer je op een onaangename manier wakker wordt gemaakt is de kans zeer groot dat je niet meteen vol goede moed aan de dag zal beginnen. Gelukkig vormt een standaard krijsende wekker vandaag de dag niet langer meer de enige manier om je te wekken, in tegendeel. Wat zou je er immers van denken mochten we je te kennen geven dat het mogelijk is om wakker te worden met jouw favoriete deuntje? In dit artikel vertellen we je graag hoe je Spotify kan gebruiken als wekker!

Spotify gebruiken als wekker voor Android gebruikers

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de manier waarop Android gebruikers Spotify kunnen inzetten als wekker. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de applicatie ‘Google Klok’. Voor deze app geldt dat ze gratis kan worden gedownload uit de Google Play Store. Voor bepaalde Android-gebruikers geldt dat ze de app mogelijks reeds standaard op hun toestel hebben staan. Zij hoeven deze dan ook niet nog eens apart te downloaden. Het toevoegen van Spotify aan deze app is zowel mogelijk voor mensen die beschikken over een gratis als over een premium abonnement.

Hoe integreer je Spotify in Google Klok?

Het eerste wat je moet doen is uiteraard Google Klok downloaden wanneer deze nog niet op je toestel is terug te vinden. Zorg er bovendien voor dat zowel de Spotify als de Google Klok app beiden over de laatste versie beschikken. Vervolgens stel je in Google Klok je wekker in op een bepaald tijdstip. Vergeet niet om te bevestigen. Wanneer je dit hebt gedaan zal er automatisch een melding verschijnen die je zal vragen of je Spotify wil koppelen of niet. Krijg je deze melding omwille van een bepaalde reden niet? Dan kan je ze nog altijd terugvinden onder de instellingen van je wekker. Vervolgens kan je gewoon eenvoudig het nummer zoeken waarmee je graag wakker wil worden.

Bovenaan zijn de nummers terug te vinden die je recent hebt beluisterd. Bovendien tref je hier ook de afspeellijsten aan. Daaronder zijn verschillende suggesties terug te vinden om je dag goed mee te starten. Zet je de wekker uit? Dan zal je altijd de mogelijkheid aangeboden krijgen om het nummer verder te beluisteren op Spotify.

Ook Youtube Music koppelen is geen probleem!

Lang niet iedereen maakt natuurlijk gebruik van de streamingdienst Spotify. Ook Youtube Music wint in Nederland bijvoorbeeld sterk aan populariteit. Heb je ervoor gekozen om gebruik te maken van deze streamingdienst? Dan kan je ook deze vrij eenvoudig koppelen met Google Klok. Let wel, je dient er wel rekening mee te houden dat je hiervoor over een Premium abonnement moet beschikken. Dat is dan misschien wel weer een klein minpuntje.

Spotify gebruiken als wekker voor iPhone gebruikers

Het spreekt voor zich dat niet alleen Android gebruikers over de mogelijkheid beschikken om wakker te worden met hun favoriete nummer(s). Dat geldt eveneens voor gebruikers van de Apple iPhone. Voor deze laatste groep geldt dat ze ervoor kunnen kiezen om hun wekker in te stellen met Apple Music, maar dus ook met Spotify. Hoe je daarvoor te werk gaat ontdek je hieronder.

Wakker worden met Apple Music

De eerste mogelijkheid waar iPhone-gebruikers over beschikken voor wat wakker worden met een muzieknummer betreft heeft betrekking tot Apple Music. Wanneer je gebruik wil maken van deze app als wekker ga je daarvoor als volgt te werk:

 1. Open Apple Music en zoek naar het nummer dat je graag wil laten afspelen;
 2. Klik op de drie puntjes terwijl het nummer in kwestie afspeelt;
 3. Download het gekozen nummer;
 4. Open de Klok-applicatie;
 5. Maak een nieuw alarm of wekker aan;
 6. Klik op ‘Geluid’;
 7. Kies het nummer dat je zopas hebt opgeslagen;

Bovenstaand stappenplan zorgt ervoor dat je eenvoudig (en rustig) wakker kan worden gemaakt met jouw favoriete nummer uit de bibliotheek van Apple Music.

Wakker worden met Spotify

Ben jij een fervente gebruiker van streamingdienst Spotify? Zou je dan ook graag van deze dienst gebruik willen maken voor het instellen van je wekker? Ook dat is mogelijk. Hiervoor dient er echter wel een extra stap te worden ondernomen in vergelijking met de bovenstaande optie. Het is immers in de praktijk niet mogelijk om muziek uit Spotify te halen.

Gelukkig zal je kunnen vaststellen dat de mobiele applicatie ‘Music Alarm Clock’ je op dit vlak een uitstekende oplossing biedt. Wil je dus ook graag wakker worden met een nummer uit je Spotify lijst? Dan kan je daarvoor het onderstaande stappenplan doorlopen:

 1. Download de Music Alarm Clock app;
 2. Stel een alarm in selecteer daarna Spotify als muziekdienst;
 3. Zoek het nummer op waarmee je graag wakker wil worden;
 4. Sla het liedje of de afspeellijst samen met de wekker op;

Wil je graag wakker worden gemaakt door de radio? Ook dat is mogelijk. Hiervoor kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van een app zoals ‘Bedr Alarm Clock’. Deze app is overigens gratis beschikbaar voor zowel iPhone als Android gebruikers.